måndag 21 juli 2008

Kan en ö bli Slow City?

Falköping har utnämnts till medlem i Slow City, den italienska organisationen för att främja ett gott samhälle, ta tillvara lokalproducerade produkter, stödja lokal företagsamhet och allmänt skapa ett bra samhälle att växa upp i och trivas i.

Jag tycker nog att Falköping skall vara kvalificerat för detta spektakel, som det ändå är att vara med i detta sammanhang. Jag tror att vi är den första kommunen i Sverige hittills, men att fler. står på tur.

Just nu tillbringar vi några veckor på den danska paradisön Bornholm. Det gör vi faktiskt varje år. Ön trettio km söder om Sverige, men som sedan 1854 tillhört Danmark. Kanske tur att den tillhör Danmark och det danska gemytet, och inte är en bricka det svenska samhället. Här på Bornholm finns allt. Trivsel, lugn, avspändhet och mindre stress – för att inte tala om den bornholmska naturen med skog, jordbruksmark, små sjöar och Europas finaste vita strand. Och faktiskt, vädret är alltid lite bättre än där hemma.

Den här lilla ön borde snabbt kunna bli en medlem i Slow City organisationen. Jag tycker den skulle vara ett typexempel, sen må italienare och Falköpingsbor tycka vad dom vill………………..

Inga kommentarer: