måndag 19 april 2010

We asked for cash – not for ash !

Islänningarnas dåliga ekonomi och vansinniga spekulerande av några finansvalpar, blev en stor belastning för många andra länder. Detta lilla, men väldigt duktiga land, har trots detta haft en betydande påverkan på internationella banksystemet och på andra länders ekonomi . Islands folk lever nu på ”marginalerna" och försöker att så snabbt det går rätta till det som några misslyckade finansvalpar ställde till med.

Inte nog med det. Nu visar också vulkanerna att Island har inflytande och kan påverka andra länder genom att spy ut sin aska och göra luftrummet osäkert. Island börjar igen bli den stormakt, som man var under vikingatiden. Nu med hjälp av naturens krafter i ett än sårbarare samhälle.

Storbritannien är ett av de europeiska länder som fått ”lida” både av islands finanskaos och av flygkaoset som Island ”ställt till med”. Tänk, en vulkan på Island tar över hela Europas luftrum!

Beträffande utlandsskulden har särskilt britterna tyckt att det är Islands folk som skall stå för fiolerna, inte brittiska banker. Betråffande vulkanaskan är det nog ingen som kommer att ställa skadeståndsanspråk.

Nyligen kunde man läsa i en Londontidning: ”WE ASKED FOR CASH – NOT FOR ASH”. Visst har britterna en härlig humor mitt i kaoset!

Inga kommentarer: