måndag 14 januari 2008

Titta! Solen!

Idag var det faktiskt några timmars sol i här i Västergötland. Jag hade förmånen att i jobbet vara på väg från Falköping till Vänersborg och Trollhättan i bil. Vilken timeing (hur det nu stavas), och hur underbart det kändes att se ljuset och lite, lite också få en föraning om att våren är på väg!

Den mörka årstiden i Sverige, från november och tre månader framåt var det nog aldrig meningen att någon skulle bo här. Många fåglar drar söderut och andra djur går i dvala över vintern. Vi människor kryper in i våra hus och visar oss inte ens för våra grannar. Nu finns det ju de i andra delar av Sverige, som har det värre än vi i. I norra Norge, i Svalbard, har man just nu ”mörkertia”, den period på året när ingen del av dygnet någonsin blir dag. Tänk dig, natt dygnet runt! Att det sen finns en annan period under året, när det aldrig blir natt, hjälper ju bara upp det hela lite. Hur klarar men detta? Hur känns det att vakna (?) på morgonen och veta att du inte kommer att se något dagsljus på hela dagen?

Det blev en trevlig och bra dag idag, dels genom det korta besöket av solen, dels genom trevliga möten, bl a en långlunch med en synnerligen inspirerande kollega. Tack för det!

Men,,,,,, snart är våren här också! Välkommen!

Inga kommentarer: