onsdag 19 december 2007

Julstämning - kanske

Inte känns det som jul. Inte en enda tomte har jag sett. Inte ens har jag köpt julklapparna än, men det finns ju tid till det än.

På tal om julstämning så hade vi julfest, eller vad det nu var, på jobbet här i Stockholm igår. Det var trevligt men en lite underlig tillställning. Låt mig berätta lite kort.

Klockan fyra´hade Anna gjort så fint i vår kaféhörna med småplock (mat alltså) vin och även mer ofarliga drycker. Trivsamt, kamratligt och förväntansfullt på vad den "hemliga" kvällen i övrigt skulle leda till. Den enda info vi fått var att vi skulle samlas vid Slussen, och att dansskorna skulle med. Det där med Slussen kunde ju även jag ställa upp på, men dansskor har jag ingen större glädje av, som bara kan hålla takten den första minuten.....

Ja, så bar det iväg. T-banan till ett narigt Slussen och väntan på en båt som skulle ta oss till det hemliga stället. Kom gjjrde den och ombord fanns det både värme och glögg. Efter lite märkliga turer på sjön lade vi till på Djurgården vid Gröna Lunds brygga. På kajen en person med ett antal facklor, som han tryckte i händerna på oss finör marschen hundra meter bort till en rastaurant.

Nåväl, varmt därinne. Mat, snaps, öl/vin. Ja,ja mat var det men ett mindre och anspråkslösare julbord får man leta efter, men det var ok ändå. Snapsen, ölen, avecen likaså. Under måltiden lyckades servitörerna, idel män, vid olika tillfällen tapppa brickor med ölglas och mat i golvet. Städaren hade alltså fullt jobb under tiden vi åt.

Sen skulle det bli dans. Några bord skuffades efter en del argumenterande mellan Anna och personalen undan och så på med dunka-dunka musik och upp och hoppa...... ja så var det igång i-alla-fall.

Visst hade vi trevligt. Mätta blev vi och inte blev vi matförgiftade heller även om farhågorna fanns. Det som stör är huir seriösa näringsidkare kan profitera på svenska traditioner på ett så brutalt sätt och "leverera" en så allt igenom undermånlig produkt det gör mig förbannad.

Det som mest irriterar är att Anna, som verkligen försökt att ordna allting så fint, naturligtvis blev mest besviken av oss alla. Hon hade tidigare under hösten varit på restauranten på en "reklamvisning" och då var det naturligtvis helt annorlunda; vita dukar, rikligt med mat, trevlig musik och proffsig personal och massa löften om kvalitet. Nu var det tvärtom.

Anna har anmält restauranten till både hälsovårdsnämnden, för en kontroll, och till Konsumentverket, för vilseledande mnarknadsföring. Skall bli spännande att följa utvecklingen, av detta, men det bryr sig nog inte restaurantägarna om för då är ju julen slut och nästa jul kan man ju tjäna pengar på annan verksamhet och annat folk.

Fast ändå, det var en jättetrevlig kväll, för att inte tala om den trisamma nattpromenaden med Ingrid ner till stan lite senare.....

Leve våra jultraditioner! God Jul!

Inga kommentarer: