måndag 24 december 2007

Ljus i mörkret

Vd härligt det är med barn och jul. Vi kom precis från julaftonsfirande his Maria och hennes lilla familj. Tomten knackar på altandörren och barnens ögon tindrar ikapp med adventsstjärnan i fönstret. Lite rädda var dom allt början men det gick över och Valentin satt snart i knät på Tomten. Fast jag undrar ändå om han inte genomskådade bluffen med ”riktig tomte” när han upptäckte att tomten faktiskt hade en mask, och Valentin sa det också minst två gånger. Det skall bli spännande att se nästa år.

Jag lyssnade häromdagen på de lokala nyheterna och ett nyhetsinslag från Falköping om kommunens energiförbrukning. Antagligen var inslaget initierat av en yngre kvinnlig miljöpartist som tyckte att kommunen kunde spara mer i juletider och inte slösa som man gjorde. Det var då så befriande att in en efterföljande intervju med kommunens energirådgivare höra honom säga ”det tänker jag visst inte göra” på en fråga om det inte vore klokt att minska kommunens antal av adventsstakar i stadshusets fönster mm.

Visst behöver vi både tomtar och ljus denna förfärligt mörka årstid. Men snart blir det vår igen.

1 kommentar:

Maria Falegård sa...

Go' kommentar! Hur seg vore inte december utan alla ljus, adventsstjärnor och julgransbelysningar. Vi behöver säkert dem lika mycket som vi behöver vara ute i solen på sommaren. I och med att solen nu oftast håller sig borta ifrån våra somrar och vi inte kan påverka det, så får vi väl helt enkelt väga upp med extra mycket juleljus... eller? Något måste man väl göra för att ladda sina egna batterier! Kram Mia